top of page
DE-STRESS LIFESTYLE
ACTIEVE RELAXATIE
hartje-golf-trans_edited.png

HERSTEL JE ZENUWSTELSEL MET DE ACTIEVE RELAXATIELES VOLGENS DE POLYVAGAAL THEORIE

Ben je op zoek naar innerlijke rust, veerkracht en evenwicht in je leven? Ontdek dan onze unieke actieve relaxatieles, ontworpen om je zenuwstelsel te herstellen en je welzijn te verbeteren. Het is net een actieve les waarbij je heel wat oefeningen doet en voelt wat er bij jou past. De oefeningen helpen bij het verminderen van angst en verhogen de emotionele veerkracht en bevorderen het algemeen welzijn.

 

🧘‍♀️ Wat kun je verwachten?

 

  • Ademhalingsoefeningen om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen.

  • Theoretische duiding

  • Lichte yoga-houdingen om je lichaam en geest in balans te brengen.

  • Dans- en bewegingstherapie om spanning los te laten en je vitaliteit te vergroten.

  • Meditatie om bewust te gaan ontspannen.

  • inclusief een werkboek om thuis mee verder aan de slag te gaan.

 

🗓️ Data : 27/2 van 10u30 tot 12u -  28/2 van 19u tot 20u30 en 29/2 van 14u tot 15u30

📍 Waar: Vitaflow, Zeelaan 66 8670 Koksijde

💰 Kostprijs is 2 yogabeurten of via kine-voorschrift of 28 euro

Thema : de darmen, je tweede brein

Verken de verbinding tussen je brein en je darmen tijdens deze workshop 'actieve relaxatie'.

Ontdek hoe de brain-gut connectie van invloed is op je welzijn en stress-niveau. Samen zullen we praktische oefeningen verkennen om te ontspannen en evenwicht te vinden Bereid je voor op een diepgande ervarign die je helpt om in contact te komen met je 'tweede brein' en meer te begrijpen over de impact op jouw algehele gezondheid.

 

De darmen spelen een cruciale rol in ons welzijn en ontspanning vanwege de complexe interactie tusen het darmstelsel en zenuwstelsel, bekend als de brain-gut connectie. Ons darmstelsel is rijk aan zenuwweefsel en bevat het enterisch zenuwstelsel, vaak beschouwd als 'het tweede brein'. Dit tweede brein communiceert voortdurend met het centrale zenuwstelsel, wat een directe invloed heeft op ons emotioneel welbevinden.

 

Stress en emoties kunnen de darmen beïnvloeden, en omgekeerd kunnen problemen in de darmen stress veroorzaken. Het reguleren van deze interactie is essentieel voor ontspanning. 

Door doelgerichte oefeningen en aandacht voor de darmen in deze workshop, kun je de balans tussen het brein en de darmen bevorderen, wat positieve effecten kanb hebben op stressniveau en algemeen welzijn.

Begeleiding door Ellen Rabaey, Kinesitherapeut, Yogadocent, Levensstijlcoach

 

📞 Aanmelden of vragen?

Neem contact met ons op via deze link. We staan klaar om je te begeleiden op je reis naar welzijn.

 

Laat dit een stap zijn in de richting van een rustiger en meer gebalanceerd leven. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze les en samen te werken aan je welzijn!

1.png
2.png
ZINVOL LEVEN :
DICHTER BIJ JE IKIGAI
hartje-golf-trans_edited.png

Beste Zinzoekers,

Ben je op zoek naar meer betekenis in je leven? Wil je dichter bij je Ikigai komen en een diepere verbinding met jezelf ervaren? Dan nodig ik je van harte uit voor een bijzondere dag door Ellen Rabaey.

Wat kun je verwachten:
Tijdens deze dag duiken we diep in de essentie van zinvol leven en gaan we verder dan de oppervlakte. Deze dag is een verlengde van actieve relaxatie, waar we ons richten op zowel denken als voelen.

🌬️ Mindfulness & Reflectie:
Ervaar mindfulness en reflectieve oefeningen die je helpen om in het moment te zijn en dieper inzicht te krijgen in je innerlijke zelf.

 

🧘 Bewegen en Yoga:
Ontdek de kracht van beweging en yoga als middel om jezelf te verbinden met je lichaam en geest. Laat de energie stromen en vind harmonie.

 

🌈 Regulatieoefeningen:
Leer praktische regulatieoefeningen om stress te verminderen en emotionele balans te bevorderen. Ontdek hoe je jezelf kunt kalmeren en ontspannen.

 

🍽️ Gezonde Lunch:
Geniet van een heerlijke en voedzame lunch die je energie geeft en je welzijn ondersteunt. Voeding voor lichaam en geest.

 

Voor wie is deze dag:
Deze dag is geschikt voor iedereen die op zoek is naar meer diepgang en betekenis in het leven. Of je nu nieuw bent op het pad van zelfontdekking of al ervaring hebt, deze dag biedt ruimte voor groei en inzicht.

Wanneer ?

Op zaterdag 4 mei van 9u30 tot 16u30

 

Investering in jezelf:
De investering voor deze dag is 95 euro. Inbegrepen zijn alle workshops, materialen en een gezonde lunch. Heb je een 50-beurtenkaart? Dan betaal je 85euro.

Kom je van ver? Er is overnachting in Vitaflow mogelijk in de vitaflow logies.

 

het boek dat iedereen van wie je houdt zou moeten lezen-16.png
MEERDAAGSE RETREATS
bottom of page