top of page

Ellen Rabaey

Ellen is de bezielster van Vitaflow. 

Ze is kinesitherapeut, fasciatherapeut.

Ze geeft de mindful yoga en de levensstijlcoaching.

In Vitaflow geeft ze heel wat workshops en voordrachten rond stress en/of levensstijl.

Mijn verhaal

Met een passie die teruggaat tot mijn afstuderen als kinesitherapeut in 1996, ben ik door de jaren heen blijven evolueren als therapeut en coach. Mijn fascinatie voor fasciatherapie begon al tijdens mijn afstudeerjaar, waar ik mijn eindwerk aan wijdde. Hoewel ik mijn kennis heb uitgebreid met specialisaties zoals manuele therapie en lymfedrainage, blijft fasciatherapie mijn grote liefde.

 

Wat mij intrigeert, is de verfijnde connectie tussen lichaam en geest. De impact van stress op ons lichaam manifesteert zich in de fascia. Met zachte bewegingen ondersteunen we het lichaam in zijn zelfherstellend vermogen. Deze benadering gaat verder dan een fysieke behandeling; het is een gesprek met het lichaam, waarbij we leren luisteren, voelen en een diepere connectie maken.

 

Mijn reis in zelfontdekking leidde me ook naar de yog en de rol van levensstijl. Het besef groeide dat het aanpakken van stress niet beperkt mag blijven tot het fysieke aspect. Een holistische benadering, waarbij voeding, slaap, beweging, zingeving, omgeving en sociale steun worden geïntegreerd, vormt de sleutel tot welzijn.

 

Mijn benadering gaat verder dan de traditionele therapeutische setting. Het is een samenwerking, een verbinding die ik aanga met mijn patiënten. Samen streven we naar welzijn, wetende dat deze reis niet alleen hoeft te worden afgelegd. Stap voor stap begeleid ik je naar autonomie, waarbij inzichten worden geïntegreerd in het dagelijks leven.

 

Naast individuele begeleiding bloei ik op in de kracht van de groep. Het begeleiden van groepssessies, workshops en retreats rond stress of levensstijl, en soms de perfecte combinatie van beide, geeft me energie. Mijn werk ademt rust en uitdaging, creativiteit en samenwerking.

 

Laten we samen op weg gaan naar welzijn, geïnspireerd door de kracht van het lichaam en de verbondenheid tussen lichaam en geest.

 

Als yogadocent ben ik gepassioneerd door de krachtige verbinding tussen lichaam en geest.

Mijn yoga-reis begon als een zoektocht naar een bewegingsvorm die ik kon integreren in mijn werk als fasciatherapeut, met als doel het bevorderen van autonomie bij mijn patiënten. Yoga bood niet alleen een effectieve fysieke beweging, maar bracht ook een diep gevoel van ontspanning, wat mij zo erg intrigeerde.

 

Ik koos voor de Prana Yoga Flow-opleiding, aangetrokken door de filosofische benadering van de docent. Hoewel ik veel heb geleerd, heb ik mijn eigen pad ontdekt en gebruik ik nu voornamelijk mijn eigen ontwikkelde stijl, die een verlengde is van mijn werk als fasciatherapeut.

 

De fascinatie voor de verbinding tussen lichaam en geest blijft een centraal thema in mijn benadering.

Variatie, creativiteit en een diepgaande interesse in verschillende theoretische perspectieven kenmerken mijn yogalessen. Ik houd van lezen en verdiep me graag in inspirerende theorieën die ik direct integreer in mijn praktijk. Mijn passie voor levensstijl komt sterk naar voren in mijn lessen, waarbij ik principes zoals krachttraining, ademhalingstechnieken en zelfregulatie toepas.

 

Ik vind het heerlijk om een groep samen te brengen en kunnen uitnodigen tot beweging en groei. Ik waardeer de inzet van de yogi’s enorm en gebruik deze groepsles om een optimale ervaring van groei en inspiratie aan te bieden.

Contact

0496877207

bottom of page