top of page
8.png

over ons

 

The Blue House promoot een gezonde levensstijl om gelukkig, gezond en fit ouder te worden.

Heb je je ooit afgevraagd wat het geheim is van een lang en gezond leven? Vanaf 1999 leidde journalist en ontdekkingsreiziger Dan Buettner een reeks expedities met National Geographic en een team van antropologen, demografen en wetenschappers om de langstlevende populaties ter wereld en de overeenkomsten tussen deze unieke groepen mensen te ontdekken. 

Door hun onderzoek identificeerden ze vijf regio's van de wereld met het grootste percentage individuen van 100 jaar of ouder, gezamenlijk de blauwe zones genoemd. De mensen in deze regio's hebben vergelijkbare levensstijlgewoonten, zoals het consumeren van een plantaardig dieet en prioriteit geven aan hechte sociale netwerken.


De Blue Zones-kaart bevat de vijf regio's van de wereld met de langstlevende populaties, waaronder Loma Linda, Nicoya, Sardinië, Ikaria, Okinawa.

 

Ze vonden heel wat overeenkomsten in levensstijl die bijdragen aan het emotioneel welzijn, ziektepreventie en een lang leven. meer info? Klik hier

In 'The Blue House' willen we deze levensstijl promoten. We plannen activiteiten die ons doen bewustworden dat we zelf onze verantwoordelijkheid kunnen nemen voor ons welzijn.

Ook willen we projecten ondersteunen in dit kader.

bottom of page