top of page

Stabiliteit

Wat betekent stabiliteit voor jou? Hoe ervaar jij stabiliteit in jouw leven? Is dit iets wat in jou zit of heb je dat nodig rondom je?

Bij elk proces, elke onderneming, elke relatie, elk huis... is er een fundament nodig, stabiliteit.


Bij het bouwen van een huis start je met je fundament, funderingen...

Bij het starten van een zaak start je met de structuur, het concept, de financiële grond... zodat je van daaruit je zaak verder kunt uitbouwen.

Om in relatie te gaan met anderen hoef je eerst een relatie met jezelf op te bouwen. De verbinding met jezelf gaan aangaan en vandaar uit de verbinding met anderen. Zoals Paul Verhaeghe beschrijft in zijn boek Intimiteit.Balance is the key to everything. What we do, think, say, eat, feel, they all require awareness and through this awareness we can grow. Koi Fresco

Om te gaan groeien, om met problemen om te gaan, veranderprocessen te stimuleren... heb je in de eerste plaats stabiliteit nodig (en een basis aan energie). In de therapie werken we aan de stabiliteit. In de yogaposes starten we met het voelen van onze stabiliteit.Stabiliteit betekent thuiskomen in jezelf, in contact met jouw lichaam komen. 
En dit is er op verschillende lagen :
1.  fysiek vlak : contact ervaren met eigen lichaam, jezelf voelen. En ook stabiliteit in je eigen lichaam ervaren. Spieropbouw, werken aan evenwicht, het voelen van je voeten.  Zie ook de mindful walk.
2.  emotioneel vlak : het kunnen waarnemen van je eigen emoties, en er niet helemaal vast in te komen zitten. Het kunnen observeren zonder te oordelen, zonder van de ene emotie naar de andere over te springen.
3. mentaal vlak : bepaalde waarden, normen, structuur hebben. geconcentreerd kunnen bezig zijn. Een bepaalde richting kunnen geven en vasthouden.


Je kunt ook werken aan externe stabiliteit. Zorgen voor structuur en orde in jouw leven. Vaste job, vaste relatie, regelmaat in je leven, orde in je huis,... Mensen rondom jou die stabiliteit kunnen geven.


Stabiliteit is het startende thema in de reeks de vijf elementen : een weg naar innerlijk evenwicht. Een online traject opgebouwd uit webinars, meditaties en oefeningen in verschillende thema's om deze te voelen, te ervaren en op weg te gaan naar innerlijk evenwicht. Meer info vind je hier.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page