top of page

Satya : je leven eerlijk en authentiek leiden


Satya (niet liegen) wil zeggen je leven authentiek en eerlijk leven. Leef je leven op een eerlijke manier, met jezelf, met anderen, met de omgeving.

We zitten in een maatschappij die ons steeds verder doet, vooruitgang wil, meer moeten, harder werken… Soms duw je jezelf te ver, zover dat jij er schade van ondervindt of heb je het gevoel dat je ondanks alles nog steeds tekort schiet.

We zijn zo gewoon van de waarheid wat om te buigen, een leugentje om bestwil. Of om niet meer neutraal te gaan waarnemen maar van elke situatie onze eigen versie te maken. Is dit wel de juiste dan? We kijken vanuit ons perspectief, en dit is gekleurd door onze opvoeding, door onze vroegere ervaringen, door onze eigen comfortzone… En nemen dat vaak voor waarheid aan. Vaak zijn er meerdere versies van de waarheid, of van de interpretatie en zit de waarheid daar ergens wel tussenin.

Ga niet oordelen, ga niet labelen maar neem waar wat er nu echt is. Zonder de waarheid wat te gaan buigen. Want dat zijn we toch zo gewoon. 😊


Satya wil ook betekenen dat je je woord moet houden. Als je met iemand een verbintenis aangaat, je woord geeft, iets belooft… hou je daar ook aan. Hou vast aan wat je hebt beloofd.

Wees oprecht met jezelf vooraleer je beloftes aangaat. Geef jezelf de ruimte om eventjes stil te staan als je je belofte wel zal kunnen nakomen of niet. Zodat je dan kunt vasthouden aan wat je hebt beloofd. Want als je steeds afziet van afspraken leef je niet oprecht met wie jij bent en heb jij er hinder van maar ook de ander.

We hebben vaak de intentie om op alles JA te zeggen en over-gebonden door het leven te gaan. En natuurlijk zijn er momenten waar alles wat teveel wordt, keer dan terug naar ahimse, zachtheid en compassie voor jezelf, en geef jezelf dan ruimte om af te zien van de belofte en de intentie om de volgende keer authentieker te zijn in onze beslissing.


Want als we niet authentiek leven, als we het gevoel hebben dat ons leven geleid wordt dan voelen we ons uitgezogen en dit is zo vermoeiend..

Als we authentiek leven, hebben we het gevoel in onze kracht te staat. Je hebt vertrouwen in jezelf. Je leeft in alignement: wat je denkt, voelt, zegt en doet is in overeenstemming. Een sterk en krachtig gevoel bij jezelf te zijn.


En willen dat allemaal wel niet? Het mooiste leven is het leven dat van jou is, volgens jouw waarheid.

Je kunt mee met ons op weg gaan naar jouw mooiste leven... op Reconnect Retreat of Reconnect Training.. Herstel de verbinding met jezelf. Dit met de therapeutische yoga en meditatie van Ellen en transformerende coachingsessies van Liese Verhaeghe (insides&insights)

Meer info? Interesse om mee te gaan naar Domburg op Reconnect retreat of deel te nemen aan de reconnect training in Koksijde.

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page