top of page

En toen kwam Corona...


Wat doet corona zo met je? Corona deed mij stil staan… Na de druk van de verbouwingen en de opening kon ik wel wat rust gebruiken. Corona deed dat met me..

Het liet me ziek voelen, grieperig, kortademig, goed genoeg om in de zetel te blijven liggen en uit te rusten. Want er zat ik mijn achterhoofd toch wel angst ‘als het toch maar niet erger wordt’.


Stap 1 : Aanvaarding

Maar de eerste stap was toch aanvaarding, aanvaarden dat ook ik het virus had. Zodat ik zelf niet in de weerstand ging die nefast was voor mijn herstelproces.


Stap 2 : in de zetel, check : RUST, geen grootse dingen doen, vooral rust.

En telkens ik te ver ging kwam de kortademigheid, kwam de hoofdpijn.

Stap 3 : Zelfzorg

En na een aantal dagen rust voelde ik me beter en ging ik verder in de zelfzorg.

Een gezonde levensstijl als medicijn was het moto. Dus testte ik alles op mezelf wat ik kende. Eten om de immuniteit te versterken, het neti-potje, ademhalingsoefeningen… Het deed mij ongelofelijk veel te voelen hoeveel deugd en nut dit alles had. Ik voelde me terug ademen, ik voelde me sterker worden. De juiste supplementen. Ik voelde mijn immuniteit een boost krijgen, ik voelde me herstellen. En dat dankzij de juiste levensstijl.


Stap 4 : onderhouden

Ik voel me nu gesterkt, zekerder, bewust hoe belangrijk de zelfzorg wel is en dit op fysiek niveau maar ook op psychisch en mentaal.


En ik laat deze niet meer los. De zelfzorg…

Daar had ik Corona voor nodig, om me daar opnieuw aan te laten herinneren.


De juiste levensstijl is het medicijn ! Door onze westerse levensstijl raken we verzwakt, makkelijk ziek... We slapen te weinig, hebben een te sedentair leven, eten ongezond en hebben tonnen stress. We leven langer maar we worden ook sneller en vroeger ziek. De ouderdomsziekten komen vroeger in ons leven toe. Of we leven met ongemakken : rugpijn, diabetes, kanker, psychisch lijden enz...


Deze levensstijlbegeleiding vind je in de praktijk.

Op naar een gezonde slaap (het slaaptraject start 27 oktober, off- en online), een gezonde en heilzame voeding (voordracht over voeding en invloed op geestelijk welzijn op 10/11 ook off- of online), gezond bewegen (agenda) en minder stress (mindfulnesstraining en meditatie-avond op 8/12)


Wil je individuele begeleiding of heb je een vraag?

Of wil je er wat meer over lezen? Er zijn nog boeken van 'Je levensstijl als medicijn' te koop in de praktijk.


113 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Wil je ook bedanken voor de vele interessante dagelijkse tips en info op fb.

Dit helpt ons om alert te blijven bij onze levensstijl.

Hartengroet

Ivan


Like

Prachtig boek! Zeker nu met die gekke tijden. Verzorg jullie allemaal goed.

Groetjes Ivan

Like
bottom of page