top of page

ven. 16 sept.

|

Koksijde

Reconnect in flow

Lichaamsgericht omgaan met trauma en stress

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Reconnect in flow
Reconnect in flow

Heure et lieu

16 sept. 2022, 13:30 – 16:30

Koksijde, Zeelaan 66, 8670 Koksijde, België

À propos de l'événement

HOE DE DIEPE SPOREN VAN STRESS & TRAUMA AANPAKKEN

Een trauma kan van alles zijn en is overweldigend, zoals een verlies van een dierbare, gepest worden, het gevoel niet goed genoeg te zijn, … Het lichaam is dan de sleutel tot behandeling. Door stress en trauma wordt ons zenuwstelsel overprikkeld. We komen in een constante fight/flight/freeze modus, dit voorbij het talige deel van het brein. Je kan er moeilijk woorden aan geven. Stresshormonen zijn de motor van jouw reacties. Deze kunnen chronisch worden en tot hooggevoeligheid leiden. Bovendien kunnen er psychosomatische klachten ontstaan. Een constant gevoel van onveiligheid, gevoel van angst of boosheid, … Omdat praten niet altijd helpt, nemen we de poort van het lichaam om terug de verbinding met jouw lichaam te herstellen en te kalmeren. Zo krijg je terug controle over jouw lichaam en dus over jezelf.

CONCREET

We werken met lichaamsgerichte bewegingstherapieën zoals expressie, yoga, ontspanning, …

om uit de fight/flicht/freeze modus te komen, positieve emoties te gaan ervaren en op een plezierige manier met jezelf en anderen om te gaan.

VOOR WIE

Mensen met klachten ten gevolge van stress, zich niet goed voelen, trauma, moeilijk kunnen uiten van emoties, er geen woorden aan kunnen geven... en lichaamsgericht willen werken... om naar ontspanning, loslaten, verbinding te komen.

DOOR

Ellen Rabaey, kinesitherapeut, fasciatherapeut, yogadocent, LifestyleMedicine

Jadrana Demoen, dans- en bewegingstherapeut, stress- en burn-out coach

Partager cet événement

bottom of page