top of page
Coaching aanvragen

Bedankt! We sturen je binnenkort een berichtje om af te spreken.

Er zijn verschillende coaches in Vitaflow.

Je kunt er kiezen uit : 

(Klik erop voor meer info)

- Jobcoaching door Yvonne

- Levensstijlcoaching door Ellen

- Life coaching door Isabel

- Loopbaanbegeleiding door Isabel

- Stress - en burnout coaching door Isabel

Via formulier hiernaast kun je een eerste intake of afspraak aanvragen.

JOBCOACHING
JOBCOACHING
hartje-golf-trans_edited.png
Yvonne König.png

Yvonne König

INVESTEREN IN JEZELF HEEFT

ALLEEN MAAR VOORDELEN

Haal je nog voldoening uit je job? Is je energielevel wat minder? Twijfel je of jouw job echt bij jou past?

Ik help ambitieuze en drukbezette vrouwen en mannen hun energie, passie en evenwicht (terug) te vinden door een unieke combinatie van coaching en versterking van je vitaliteit.

 

Een enthousiaste creatieve generalist met een passie voor alles wat te maken heeft met welzijn in de ruimste zin van het woord. Van daaruit begon mijn expertise zich over de jaren heen op te bouwen. In 2018 koos ik ervoor om de vele praktijkopleidingen die ik al had aan te vullen met een bachelor in Coaching en Wellbeingmanagement, een studie die mij op het lijf geschreven is. Zo kan ik een uitgebreide theoretische kennis én de vele praktische toepassingen combineren voor een aanpak op maat zodat mijn klanten meer rust en vrijheid ervaren en vol vertrouwen hun eigen pad verder kunnen zetten.

LEVENSSTIJL
hartje-golf-trans_edited.png

We leven gemiddeld langer dan ooit tevoren en we beschikken over ongekende mogelijkheden op geneeskunde, technologie, voeding, sport, ontspanning… Maar we leven langer, dan krijgen we namelijk ook te maken met een ziektetraject die steeds langer wordt. We zijn steeds langer ziek en doen beroep op allerlei geneesmiddelen.

Naarmate je ouder wordt vinden we het normaal dat er gezondheidsproblemen bijkomen met de bijhorende geneesmiddelen. Bepaalde chronische ziekten die we nu als typische ouderdomziektes bestempelen komen op steeds jongere leeftijd voor. Meer en meer mensen hebben last van diabetes, hart- en vaatziektes, overgewicht, kanker, mentale problemen..

We leven in een fantastisch tijdperk met zoveel mogelijkheden, en de vraag is dan ook : hoe kunnen we in de wereld van vandaag gezond en gelukkig leven?

 

Het antwoord is te vinden in onze levensstijl.  De laatste decennia is onze levensstijl drastisch veranderd, op het gebied van gebruik van suikers, de uren dat we sedentair zijn, het verhogen van het slaaptekort... en zo veel meer.

En deze veranderingen eisen hun tol. Meer en meer mensen zijn obees, hebben diabetes, ouderdomsziektes zoals alzheimer, parkinson komt op vrogere leeftijd voor..

Deze chronische aandoeningen zijn geen onoverkomelijk lot dat we lijdzaam moeten ondergaan omdat we nu eenmaal langer leven.

 

Er worden mensen in bepaalde regio’s, de zogenaamde blue zones, wél oud en blijven tot op hoge leeftijd gezond, actief en gelukkig. Zij tonen ons dat niet alles in onze genen zit, dat levensstijl ook een grote impact heeft op een gezond en gelukkig leven. Wetenschappelijke inzichten leren ons dat we veel meer in de hand hebben. De expressie van onze genen, ons microbioom, de plasticiteit van onze hersenen.. Het zijn allemaal zaken die we met onze levensstijl kunnen beïnvloeden. We kunnen met ander woorden onze biologie veranderen door de juiste keuzes in onze levensstijl te maken.

 

Maar natuurlijk heb je door de levensstijl niet alles in handen. De omgeving waarin wij zijn opgevoed bepaalt voor bijvoorbeeld je gedrag voor een deel (en wellicht veel meer dan dat je vermoedt). We leven ook in een omgeving, een maatschappij die ons op subtiele manier in de richting van een ongezonde levenswijze heeft geduwd.

De kunst in het veranderen van de levensstijl is slimme keuzes te maken, waarbij kleine aanpassingen grote effecten opleveren.

 

In Vitaflow bieden we je levensstijlbegeleiding aan. We kijken naar de verschillende systemen in je lichaam, niet enkel naar je symptomen. Systemen zoals spijsvertering, immuunsysteem... en de interacties tussen deze systemen die op elkaar inwerken. We kijken holistisch, naar de mens in de ruime zin van het woord. Lichaam en geest zijn één. Het zijn geen twee gescheiden entiteiten. In de therapie werken we op psychosomatische klachten en werken op de invloed tussen beide systemen.

De aanpak is ruim, we kijken naar verschillende pijlers. 

De belangrijkste zijn :

 • voeding (voeding heeft een immense impact op het functioneren van ons lichaam, kunnen we een voedingsplan voor je opstellen voor een voor jouw optimale gezondheid)

 • slaap (zijn er slaapproblemen en hoe kunnen we je daarbij helpen?)

 • beweging (beweging is essentieel in het goed functioneren van je lichaam, hoe kunnen we jou begeleiden in een veilig en optimaal bewegingsschema?)

 • Stress (kunnen we je helpen met ontspannen, enerzijds in therapie als in beweging, individueel of in groep)

Maar we kijken ook verder naar :

 • sociale interacties

 • omgeving

 • zingeving

Bij aanmelding gebeurt er eerst een intake waarin de verschillende pijlers grondig worden doorgenomen. 

Als je bepaalde onderzoeken reeds hebt gehad, is het aan te raden de resultaten mee te brengen, zoals bloedonderzoek, verslagen van artsen/specialisten.

Aan de hand van het eerste contact maken we een begeleidingsplan op. Dit kan in therapie zijn, in beweging, in educatie.

Regelmatig gaan we herevalueren of de begeleiding nog steeds ok is of moet worden aangepast.


 

Mogelijke aanmeldingen : 

 • cardiovasculaire aandoeningen (cholesterol, hypertensie, hartinfarct..)

 • parkinson/MS/alzheimer

 • gewrichtsaandoeningen (reumatoïde artritis, rugpijn, artrose,...)

 • auto-immuunziekten

 • kanker

 • diabetes

 • depressie/burn-out

 • ...

 

Ellen Rabaey heeft het Europees certificaat van Lifestyle Medicine behaald en helpt je bij de levensstijlbegeleiding.

Op naar een gezond en lang leven!

LEVENSSTIJL
Vitaflow Ellen Rabaey.png

Ellen Rabaey

CENTRAAL STAAT DE LINK TUSSEN DE PSYCHE EN HET LICHAAM

life coaching
LIFE COACHING
hartje-golf-trans_edited.png

In een coachtraject gaan we samen op pad. Jij als expert in jouw unieke verhaal, ik als expert in het coachproces. En dat kan heel breed gaan: een knoop die je wil doorhakken, een gewoonte (bv perfectionisme, uitstel gedrag, people pleaser, geen tijd voor jezelf nemen …) die jou niet langer dient, een talent dat je verder wil ontwikkelen … Kortom, je wil verandering, je wil in beweging komen maar merkt dat dit nog niet helemaal loopt zoals je wil.

We gaan op zoek naar jouw patronen, obstakels en hulpbronnen zodat je opnieuw voluit jouw eigen weg kan gaan. Ik zal naar jou luisteren, je uitdagen, met je meelopen en je steunen als het soms eens lastig wordt.  Ik ben er ten dienste  van jou en jouw groei. En dat alles doe ik op mijn eigen, unieke manier: spontaan & speels, puur & kwetsbaar.

De antwoorden en hulpbronnen om jouw doelen te bereiken heb je al in je. Als coach help ik deze te ontdekken. Aan de hand van technieken en oefeningen versterk je de connectie met jezelf en ontdek je een dieper bewustzijn. Zo zet je - helemaal op jouw tempo - de volgende, duurzame stap(pen) in jouw groeiproces.

En wie ben ik? Een authentieke, spontane en vrolijke veertiger die houdt van connectie met mensen en de natuur. Na 15 jaar in de communicatiewereld, koos ik voor een carrièreswitch richting HR. Ik volgde mijn roeping om voor én met mensen het verschil te maken. Om mensen op professionele & duurzame wijze te kunnen helpen, volgde ik verschillende coachopleidingen ( Integrale coaching essentials & professional, loopbaancoach, stress- en burn-outcoach, NLP practitioner).

Wil je mij en mijn coachstijl leren kennen? Vraag dan een vrijblijvend, verkennend gesprek aan via het formulier.

 

Foto Isabel Coysman_edited.jpg

Isabel Coysman

DE ANTWOORDEN HEB JE AL IN JOU.

IK HELP ZE JE GRAAG ONTDEKKEN.

LOOPBAANBEGELEIDING
hartje-golf-trans_edited.png

Tijdens een loopbaantraject ga je, samen met een coach, dieper in op jouw loopbaanvragen. Die kunnen heel divers zijn: bv  Je hebt het gevoel ‘vast’ te zitten in jouw job, je weet nog niet wat je volgende carrièrestap kan zijn, je wil je graag voorbereiden op een belangrijk gesprek met jouw leidinggevende … Of je vindt dat het tijd is voor een nieuwe job, maar weet niet zo goed welk soort job of organisatie dan wel écht bij jou past.

Loopbaancoaching kan erg krachtig zijn. Dat mocht ik zelf ervaren. Na 15 jaar in de communicatiewereld, koos ik voor een carrièreswitch richting HR. Ik volgde mijn roeping om voor én met mensen het verschil te maken. Bovendien triggerde mijn jobcoaching ook de coach in mezelf. Met dat gevoel trok ik richting Your Coach waar ik meerdere opleidingen succesvol voltooide.

Als coach ga ik all-in en werk ik met wat er is. Geen vast stramien dus. Open en nieuwsgierig, duik ik samen met jou naar de kern van jouw loopbaanvragen. Je komt tot inzichten en maakt keuzes die passen bij wie jij echt bent. Ik luister, daag je uit en steun je in jouw groei. En dat alles doe ik op mijn eigen, unieke manier: spontaan & speels, puur & kwetsbaar.

Voor loopbaanbegeleiding met loopbaancheques werk ik samen met het erkend loopbaancentrum Team Loopbaan bij Your Coach. Alle info over de voorwaarden en waar je deze voordelige cheques kan aanvragen, vind je op www.vdab.be/loopbaanbegeleiding. Vragen? Ik help je graag. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen? Vul het formulier in, en ik contacteer jou.

Foto Isabel Coysman_edited.jpg

Isabel Coysman

DE ANTWOORDEN HEB JE AL IN JOU.

IK HELP ZE JE GRAAG ONTDEKKEN.

Loopbaanbegeleiding
STRESS- EN BURN-OUT COACHING
hartje-golf-trans_edited.png

Prikkels, spanning, stress… ze zijn niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Ze zorgen ervoor dat we  uit onze comfortzone komen, dingen gedaan krijgen en successen boeken. Maar wat als het te veel wordt en instinctieve stressreacties (vechten, vluchten, bevriezen, volgen) het overnemen?  Hoe meer stress we ervaren, hoe meer energie we verbruiken. Met – op lange termijn – mogelijks een lege batterij (burn-out) als gevolg.  

In een stress- en burn-out traject brengen we jouw energievreters (bv piekeren, geen nee kunnen zeggen) in kaart. Tegelijk gaan we jouw energiegevers (her)ontdekken.  Zo bouw je, helemaal op jouw tempo, terug reserves en draagkracht op. Met die herwonnen veerkracht, gaan we kijken naar de patronen & overtuigingen die aan de oorzaak liggen van jouw energieverlies. Eens je je daarvan bewust bent, kan je deze gaan vervangen door nieuwe gewoontes & houdingen.  We duiken ook in jouw omgeving en de mate waarin je hier al dan niet invloed op hebt. Vanuit jouw sterktes en drijfveren, keer je zo – stap voor stap – terug naar jouw authentieke zelf. Als coach stap ik met je mee, daag ik je uit ( ten dienste van jouw groei) en steun je als het lastig wordt.

En wie ben ik? Een authentieke, spontane en vrolijke veertiger die houdt van connectie met mensen en de natuur. Wil je mij en mijn coachstijl leren kennen? Vraag dan een vrijblijvend, verkennend gesprek aan via het formulier.

Foto Isabel Coysman_edited.jpg

Isabel Coysman

DE ANTWOORDEN HEB JE AL IN JOU.

IK HELP ZE JE GRAAG ONTDEKKEN.

BURNOUT
bottom of page