top of page

VITALITEITSSERIE 6 : KRACHT

Het werken aan ons (interne) kracht zal de vitaliteit doen verhogen.Wat is werken aan je kracht?

in de yoga zullen we daar krachttraining voor implementeren. We voegen weerstand toe om de spieren te versterken. Met als doel de spieren steviger en sterker te maken.

Krachttraining is niet enkel voor body-builders maar voor iedereen die fitter door het leven wil gaan !


De voordelen van krachttraining zijn velerlei :

  • Je spieren worden sterker. Dit merk je in je dagelijks leven dat je vlotter en sterker zult bewegen. Het zal je minder moeite kosten.

  • Je zorgt voor een betere vetverbranding.

  • Een positief invloed op je algemene gezondheid. Krachttraining is goed voor je hart- en bloedvaten, voor je vitaliteit en ook voor je mentale gezondheid.

Hoe werkt krachttraining?

Het doel van krachttraining is het sterker maken van je spieren door je spieren te belasten. Dit kan met behulp van je lichaamsgewicht of extra gewichtjes. Door je spieren te belasten creëer je kleine scheurtjes in de spiervezels die door je lichaam wordt hersteld. Omdat je lichaam zichzelf wil voorbereiden op de volgende belasting van de spieren, worden de scheurtjes hersteld tot boven het oude niveau. Ze worden dus iets sterker gemaakt als voorheen. Dit wordt ook wel supercompensatie genoemd. Door dit te blijven herhalen worden je spieren op de lange termijn dus steeds een stukje sterker en groter. Uiteraard kost het herstellen tijd dus is het belangrijk om tussen het versterken voldoende rust te houden.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page