top of page

VITALITEITSSERIE 2 : DE KUNST VAN RUST

Hoe rust vinden in deze hectische tijd.Deze week gaat het thema helemaal over rust vinden.

Om onze vitaliteit te verhogen is het net heel belangrijk om op een deftige manier te kunnen rusten.


En het start met onszelf de toestemming te geven om te rusten. En niet deze off-time te gaan gebruiken om te multitasken zoals met de smartphone in bad, tijdens de wandeling nog efkes telefoneren, ...

Echt rust, en dat is het..

Maar daar zit onze mindset wel vaak voor als spelbreker. De gedachten zijn moeilijk te stoppen. We denken zoveel gedachten tijdens 1 dag en deze bepalen ook onze emoties.

Bewust worden van je gedachten.

En je aandacht plaatsen op je ademhaling brengt je in het nu. Los van de gedachten die ons naar de toekomst of het verleden brengen.


In het boek 'The art of rest' beschrijft Claudia Hammond dat we rust ook mogen herdefiniëren en dat er heel wat momentjes zijn in de dag dat we de rust kunnen nemen. Alleen al maar door er op een andere manier naar te kijken. Zoals in de file staan in de supermarkt, de tijd dat je wacht op iemand..

Kleine momentjes om rust te vinden.


Ook kleine momentjes gebruiken om aan micro-breaks te doen. Als we aan het werk zijn elke uur eventjes de ogen van het scherm afhalen, wat gaan dagdromen, of bewust gaan ademen, verhoogt onze concentratie, focus. Zodat we productiever kunnen worden en dit door minder hard te werken, maar zo ruimte laten voor rust, creativiteit.


Daar gaan we aan de slag mee in de yoga deze week !

Interesse?

Je vindt de lessen op

- dinsdag om 11u

- dinsdag om 14u30 (stoel)

- woensdag om 17u45

- woensdag om 19u

- donderdag om 19u30 (restorative aerial)26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page