top of page

Post lock-down


We zaten allemaal samen in de pandemie, we komen er allemaal samen uit. Maar toch is het voor iedereen anders.

Iedereen ervaart de pandemie anders. Zelfs in hetzelfde gezin met dezelfde gebeurtenissen wordt de pandemie door elk lid van het gezin anders ervaren.

Sommigen hebben zeeën van tijd gekregen, hebben nieuwe mogelijkheden ervaren.. Anderen hebben angst rond het financieel verlies van hun zaak. Of anderen werkten thuis en pasten tegelijkertijd op de kinderen... hoog tijd voor wat verlof voor hen nu.


Maar wat een speciale tijd.. Maar nu? Terug naar het normaal of komt er een nieuw normaal. Of wil jij net naar een nieuw normaal?


Hoe heb jij de pandemie ervaren? Sta daar eventjes bij stil. Welke zaken zijn er bij jou wakker geworden. Zijn er positieve zaken die jij kon ervaren ten midden in de moeilijke situatie?

Familie-banden wat aangesterkt? Meer alleen kunnen doen dan dat je dacht? Een gevoel van solidariteit ervaren? Wat kwam er voor jou positief uit?

Op zoek gaan naar de positieve emoties.


En vanuit deze bewustwording, kun je een intentie plaatsen? Een voornemen, een verlangen... iets wat jij mee kan nemen naar jouw nieuw normaal. Om daar een nieuwe gewoonte te gaan plaatsen. En dat hoeft helemaal niet groot te zijn. Beter een aantal micro-gewoontes dan één grote... Een gewoonte die je uitnodigt beter voor jezelf te gaan zorgen. Een gewoonte die je uitnodigt om meer in het nu te leven. Een gewoonte die je uitnodigt om meer de positieve kant te bekijken in de ganse situatie.


Het nieuwe normaal... jouw nieuw normaal...

Een hulpmiddel is een vision-board maken. Een collage maken van beelden rond jouw nieuw normaal. Het visuele wordt door onze hersenen sterker opgenomen. Dus als jij dan vaak kijkt naar jouw collage, prikkel je je hersenen om deze richting uit te gaan.Een ander middel is yoga. Het start met bewustworden en vandaar je intentie plaatsen om een nieuwe gewoonte in je leven te integreren. Kleine gedrags-veranderingen die leiden tot jouw nieuw normaal !


SUCCES


47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page