top of page

Mindful walk : deel 2


We gaan terug naar de mindful walk, indien mogelijk naar buiten ... Om eventjes in stilte te gaan wandelen, een kort moment van aandacht te nemen om de rush en de stress van de dag te doorbreken. Zodat na de mindful walk de stress wat gezakt is en je wat bestendiger bent en beter met stress kan omgaan, in jouw dagelijks leven, in je werksituatie...

Dit kan met een aantal minuutjes al voldoende zijn en geeft een schitterend effect op lange termijn. Af en toe er even tussenuit, op een bewuste manier.

Een ogenblik de tijd nemen om stil te staan, de aandacht naar binnen brengen en open staan voor wat is, wat er komt..

De mindful walk is heel toegankelijk, de meeste mensen hebben wel ergens een moment om te wandelen. We stappen elke dag wel ergens naartoe...

Belangrijk is dat je bewust blijft in het huidige moment en bij elke stap dat je zet. Het is vooral je aandacht die belangrijk is.


Hieronder kun je een oefening in mindful walk vinden. Je kunt ook een audiobestand gebruiken.

In september start de mindfulness training in de praktijk.


Deze mindful walk gaat de aandacht naar het wandelen, naar de beweging.Je start met het zoeken van een rustige plek om te wandelen, dat kan binnen zijn in een ruimte, buiten in het bos of aan de zee, een rustige straat.. 
Je wandelt in een rustig patroon, ontspannen houding. Ervaar je lichaamshouding : opgericht, ontspannen schouders, ontspannen gezicht Waar plaats je je handen? Op je buik, naast je, op je rug,... iets die voor jou comfortabel aanvoelt.  Wandel met een rustig ritme. Een voor jou ontspannen ritme. Voel je ademhaling en het ritme van je ademhaling. Je kunt je stappen tellen, van 1 tot 10 gaan en herbeginnen,of de woorden links rechts gaan gebruiken. 
Plaats je aandacht bij het wandelen. Breng je aandacht naar je voeten, voel het afrollen van je voet. De plaatsing van je voet. Voel het wisselend contact met je voetzool. Het gewicht die zich verplaatst. Voel de buitenrand van je voet, de binnenrand, voel je hiel. 
Beng je aandacht naar je tenen. Voel je dikke teen, de tweede teen, de derde teen, de vierde teen, de kleinste teen. Alle tenen samen. Word je bewust van de beweging van je tenen.
Breng je aandacht naar je enkel, voel daar de beweging. De subtiele beweging in je enkel, niet enkel het buigen/strekken maar ook de kleine laterale beweging.
Blijf bij de sensatie van het wandelen, je ademritme, je wandelritme.
De bovenkant van je voet. De binnenkant van je voet, de voetboog..
Wordt je bewust van je voeten. En voel de ontspanning.
Voel het effect op de beweging van je benen, de beweging van gans je lichaam. Het schommelen van links naar rechts van je lichaam. Merk elke individuele stap op. 
Keer terug naar de sensatie van het wandelen, je wandelritme, je ademritme, de beweging van je lichaam. Je kan hier nog een eindje mee verdergaan.  Maar kies zelf wanneer de oefening voor jou ten einde is. Duw bewust de stop of pauzeknop in. 
En nodig jezelf dan uit deze aandacht mee te nemen gedurende jou dag.28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page