top of page

Gewichtscontrole

Het gaat vooral niet over calorieën tellen maar voeling en inzicht hebben in eigen lichaam, in eigen patronen.

Natuurlijk gaat het over wat we eten. Eten we heel veel suikers, verwerkte voeding... of vullen we onze maag met volwaardige voeding. Dit geeft een grote impact op ons verzadigingsgevoel en hoe snel we opnieuw honger of zin krijgen. Maar het is niet alleen wat je eet dat belangrijk is, er zijn nog andere kritische factoren om mee rekening te houden.
WAT WIJ ETEN


Sommige voedingsmiddelen beschadigen je hongersignaal en zorgen ervoor dat je je niet verzadigd voelt. Sommige voedingsmiddelen verhogen uw onbedwingbare trek, verhogen uw gewichtspunt en overactiveren uw opslagvetsignaal. Gezonde volwaardige maaltijden helpen de signalen van je lichaam te resetten, zodat je net genoeg eet en je tevreden voelt.


WAAROM WE ETEN

Veel mensen die worstelen met hun gewicht, eten niet omdat ze honger hebben naar voedsel, maar omdat ze honger hebben naar emotionele bevrediging. Het kan zijn dat ze geen liefde voor zichzelf hebben of te veel stress of slaapgebrek hebben. Dit kan worden aangepakt door op de juiste manier te bewegen en door enkele eenvoudige technieken te leren om ons overdag kalm en 's nachts goed te laten rusten.


WANNEER WE ETEN

Wanneer we eten kan net zo belangrijk zijn als wat we eten. Het is belangrijk om te begrijpen dat het lichaam dagelijkse ritmes heeft, en als we niet synchroon met hen eten, maken we het waarschijnlijker dat we te zwaar worden. We moeten ook oppassen dat we niet te vaak eten en vaste periodes op de dag hebben waarin we niet eten om onze signalen te helpen resetten.


HOE WE ETEN

Veel van ons hebben het constant druk en lijken nooit op te houden met haasten. Dit heeft tot gevolg dat we tijdens het eten geen aandacht aan ons eten besteden. Als we dit doen, kunnen we te veel eten en verwerkt ons lichaam ons voedsel niet efficiënt. Met aandacht eten kan het hongersignaal helpen verminderen en kan resulteren in minder eten, maar toch een voldaan gevoel.


WAAR WE ETEN

Onze omgeving beïnvloedt ons gedrag veel meer dan we denken. Eenvoudige aanpassingen aan onze thuis- en werkomgeving kunnen ons ertoe aanzetten om gezonde gewoonten gemakkelijker te maken terwijl we gedrag maken, proberen we net dat beetje moeilijker te vermijden.Dit wordt verder uitgediept in de voordracht 'Gewichtscontrole' op dinsdag 7 september om 19u30


Bron : Rangan Chatterjee 'Feel great, lose weight'15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page