top of page

VITALITEITSSERIE 3 : DE KUNST VAN DE ADEM

Een basisbeginsel van vitaliteit = zuurstofAdemen is een essentiële functie voor onze gezondheid en vitaliteit. Een functie die we doen zonder ze zelfs maar bij na te denken.

Maar het is ook een verloren kunst. We zijn vergeten hoe we correct moeten ademen.

In zijn boek, Breath : The New Science of a Lost Art, gaat James Nestor op zoek naar de helende kracht van de adem.
We ademen veel meer dan we drinken of eten of bewegen. Maar het is dus net heel erg belangrijk om dit juist te doen.


80% van de mensen ademt tegenwoordig onvoldoende. 25% van ons lijdt aan ernstige overademing, hyperventilatie. 50% van ons snurkt wel eens en ongeveer 25% lijdt aan slaapapneu.

De gevolgen van een slechte ademhaling zijn verwoestend voor onze gezondheid en vitaliteit. Hoge bloeddruk, astma, stofwisselingsziektes... kunnen allemaal verergerd worden of zelf veroorzaakt worden door slechte ademgewoonten.


Het verbeteren van de ademgewoonten kan een aanzienlijke impact hebben op onze gezondheid en vitaliteit.

In sommige gevallen kan het eenvoudigweg veranderen van de manier waarop je ademt, de symptomen van zoveel moderne chronische ziektes afzwakken.

Als we gezonde ademhalingsgewoonten blijven ontwikkelen, kunnen we helpen de lijst van moderne kwalen die nu de meerderheid van de bevolking treft, om te draaien: astma, allergieën en zelfs auto-immuunziekten zoals diabetes type 1 en psoriasis.


Iedereen zou baat kunnen hebben bij het verbeteren van de ademhaling, het iets langer in- en uitademen en het langzamer inademen van minder lucht. Het meer door de neus ademen, ook 's nachts.


Als er iets goeds uit de Covid-pandemie is voortgekomen, is het dat het ons bewuster heeft gemaakt van onze ademhaling. Ziekenhuizen gebruiken nu ademhalingstechnieken om patiënten te helpen de symptomen van virale longontsteking beter te overwinnen.Deze week in de mindful yoga :

Breath : neusademhaling


Dinsdag om 11u

Dinsdag om 14u30 (stoel)

Woensdag om 17u45

Woensdag om 19u
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page