top of page

Dankbaarheid

Door Tilde Vandewynckele

Dankbaarheid is één van de mooiste deugden die er bestaan. Het is gevuld met liefde en wordt bijgestaan door kracht. Dankbaarheid kan je uiten door verbale communicatie én het wordt pas echt krachtig als je het kan ‘voelen’ vanuit je hart, want daar zit de essentie van pure dankbaarheid. Het van jongs af aan aanleren van deze deugd is een mooie kwaliteit dat je je kind kan meegeven. Het is een energetische wisselwerking tussen ontvangen en geven. Het draagt een mooie zuivere energie in zich die er op zijn beurt voor zorgt dat jouw leven zich vult met positieve gevoelens. Het voelen van dankbaarheid in je hart, sluit het oordelen in je hoofd uit. We kunnen een kind leren dankjewel zeggen, maar bovenal die dankjewel leren voelen. We zijn meer dan ons hoofd alleen. We zijn een lichaam, een lichaam dat (aan)voelt. Dat wordt wel eens vergeten. Nochtans is het een niet te missen onderdeel van ons mens-zijn


Het gevoel van dankbaarheid kan je altijd en overal oproepen. Behalve jezelf en je goed gevoel heb je er niets voor nodig. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn; voor de vogels die ’s morgens fluiten, voor het eten dat je iedere dag krijgt, voor je zalige warme bed, voor je lichaam, voor je leuke zelf, voor je mama, voor je papa, voor het schaterlach moment dat jullie samen hadden, voor die vriendelijke mens die zonet wuifde en zo kan ik wel uren doorgaan. Hoe fijn is dat?


Dankbaarheid kan gaan om de grote dingen in het leven, maar evenzeer over die kleine geluksmomentjes. ‘s Avonds in bed kan je samen met je kind nagaan wat jullie fijn vonden aan de afgelopen dag. Op die manier gaat je kind met een fijn gevoel gaan slapen.

Je kan het ook als intentie inzetten bij het begin van de dag. Misschien heb je wel het gevoel dat het een hele mooie dag gaat worden, waar er leuke dingen gaan gebeuren. Als ouder is het mogelijk zelf het toonbeeld van dankbaarheid zijn. Jouw kind kijkt naar jou op en bootst jou na. Laat samen jullie hart oplichten en dankbaarheid de wereld insturen.

Aansluitend bij dit een kindermeditatie rond dankbaarheid

Bron: Inez Buyck

Wil je meer weten over dankbaarheid zie onderstaand artikel


Groetjes,


Tilde

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page