top of page

mar. 17 mai

|

Koksijde

Mindfulness-training

Beter omgaan met stress ! Door Martine Buyse, Mindfulness-trainster

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Mindfulness-training
Mindfulness-training

Heure et lieu

17 mai 2022, 19:00 – 21:00

Koksijde, Zeelaan 66, 8670 Koksijde, België

À propos de l'événement

Mindfulness is een manier van aandacht geven aan het huidige moment, zonder er meteen een oordeel aan vast te hangen. Deze manier van aandacht geven leert ons weer te genieten van de kleine rijkdommen in het leven. Het leert ons tevens beter om te gaan met stress  en de uitdagingen in het leven doordat we bewuster zijn van onze gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties.

Eerst oefenen we op een zachte manier ons concentratievermogen. Zo kiezen we geleidelijk aan zelf waar onze aandacht naartoe gaat. Onze geest is namelijk gewend om constant af te dwalen en van alles te ‘denken’. Ondanks het feit dat dit grotendeels onbewust gebeurt, kost het tonnen energie.

Eens we onze aandacht beter kunnen sturen komt er ruimte vrij om oude patronen zoals piekeren, zelfkritiek, angst en stressoren te herkennen. Dit schept de mogelijkheid om daar niet langer in mee te gaan en stressopbouw te vermijden.

In elke sessie gaan we vooral oefenen maar ook psycho-educatie komt aan bod. Daarnaast is er voldoende ruimte om persoonlijke oefenervaringen van deelnemers te bespreken. Daarom wordt er gesteund op vertrouwelijkheid en veiligheid tijdens de groepssessies. Niemand is verplicht te delen, mindfulness is vooral ont-moeten.

Na elke sessie wordt er gevraagd om thuis te oefenen, mindfulness is immers een vaardigheid die getraind moet worden.

Partager cet événement

bottom of page