Workshop fermenteren (VOLZET)
vr 31 mei
|Koksijde
Ben je nieuwsgierig naar de eeuwenoude kunst van fermentatie en wil je graag zelf aan de slag met het creëren van gezonde, smaakvolle gefermenteerde groenten?
Tijd en locatie
31 mei 2024, 13:30 – 16:30
Koksijde, Zeelaan 66, 8670 Koksijde, België
Gasten
Over het evenement
Ontdek de Magie van Fermenteren!
Nieuwsgierig naar het maken van Kimchi?
Dan is onze workshop fermenteren op 31 mei bij Vitaflow precies wat je zoekt!
Welkom op deze unieke workshop waarmee we je meenemen in de fascinerende wereld van de fermentatie.
We eten al heel wat gefermenteerde voedingsmiddelen zoals bier, olijven, vis, yoghurt...
Ellen legt eerst uit de gezondheidsvoordelen uit van gefermenteerde groenten en wat Kimchi nu net wel is. Ook hoe je nog heel wat andere zaken zelf kunt fermenteren en zo makkelijk kunt toepassen in je dagelijks leven.
Yuliya, geboren in Belarus, heeft het fermenteren met de paplepel meegekregen en zal haar diepgaande kennis en praktische vaardigheden met je delen.
Waarom fermenteren?
- het stimuleert je spijsvertering
- het versterkt je immuunsysteem
- het werkt anti-ontstekend
- het verbetert de opname van voedingsstoffen
- het verhoogt de produktie van neurotransmitters zoals serotonine
- bevat zowel pre- als probiotica
Je gaat niet alleen naar huis met een pot vol heerlijk gefermenteerde groenten, maar ook met de kennis en het vertrouwen om zelf verder te experimenteren met verschillende fermentatieprocessen. Van kimchi tot yoghurt, de mogelijkheden zijn eindeloos!
Je zult ook kunnen proeven van de verschillende toepassingen van fermentatie.
Prijs : 45 euro
Beperkt aantal plekjes !!
Mis deze kans niet om samen met ons te fermenteren en jezelf te trakteren op een gezonde dosis plezier en voeding.
Inbegrepen :
- alle ingredienten en materiaal
- thee en gefermenteerde proevertjes
- boekje met recepten en info
Wat heb je zelf mee te nemen?
- snijplank
- schort
- snijmes