top of page

Gele curry met kikkererwten, bloemkool en spinazie

Prep Time:

30 min

Cook Time:

15 min

Serves:

3

Level:

Makkelijk

About the Recipe

Comment van Vitaflow-team : heerlijke smaken, blenden goed samen, kleurrijk, vullend

Ingredients

2 eetlepels gele currypasta

1 blik kokosmelk

1 blikje kikkererwten (200gr)

halve bloemkool

1 grote hand verse spinazie

1 sjalot

2 teentjes knoflook

stukje gember

verse kruiden zoals peterselie, koriander

Preparation

Verwarm de pan zonder olie. Voeg 2 eetlepels currypasta toe en verwarm roerend gedurende 1 minuut.

Voeg de sjalot, look en gember toe.

Roer nog 1 minuut

Voeg kokosmelk toe en meng goed door elkaar.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes, spoel de kikkererwten af en voeg beiden toe aan de curry.

Laat de curry 10 minuutjes zachtjes koken en schep af en toe eens om. 

Voeg de laatste minuut de spinazie toe.


Garneer met verse kruiden.

Serveer met volkoren rijst of naanbrood.

bottom of page