PETER VANDERSCHUEREN

peter.jpg

OSTEOPATHIE

PEDIATRISCHE OSTEOPATHIE

ORHOMOLECULAIRE FYTOTHERAPIE

Peter Vanderschueren, behaalde in 1992 Masters of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als specialisatie Sportrevalidatie aan de K.U. Leuven. Deze studies vormden een goede voorbereiding voor zijn opleiding tot Osteopaat DO. Hij behaalde in 1996 het doctoraatsdiploma in de Osteopathie aan het FICO te Antwerpen en startte een eigen praktijk in Waregem. De technieken en verdere verdieping in de CranioSacral Therapy leerde hij aan het Upledger Institute in Nederland en de VS. Hij behaalde het certificaat in de CranioSacral Therapy (CST-D) en Somato Emotional Release in 2003.

Naast opleidingen in de Orthomoleculaire Geneeswijzen, Fytotherapie, en Natuurgeneeskunde, koestert hij ook een grote interesse voor Ayurveda (oud-Indische geneeskunde) en de Chinese Geneeskunde. Deze kennis - die hij zich eigen maakte via congressen, seminaries, literatuur en uitwisseling met andere therapeuten - verweeft hij in zijn behandelmethoden. Op deze manier werd het unieke concept – OsteoVeda - geboren : de aanpak waar de osteopathische technieken en Ayurvedische inzichten versmelten.

De bewondering voor het menselijk lichaam met zijn biochemische en emotionele processen, is altijd weer terug te vinden in de vele lezingen en cursussen die hij geeft aan bedrijven, therapeuten en al wie interesse heeft in het boeiende thema ´gezond zijn en gezond blijven´.

In 2009 wordt een oude droom werkelijkheid. Samen met zijn echtgenote Marijke Vancoille richtte hij het multidisciplinair centrum Spirit Mountain op te Waregem. Hij is er van overtuigd dat door samen te werken met verschillende disciplines binnen de eerstelijnszorg, zich de mogelijkheid ontplooit om een nog efficiënter behandelingsschema op maat aan te bieden.