top of page

Ellen Rabaey

Bezielster van vitaflow

Met een passie die teruggaat tot mijn afstuderen als kinesitherapeut in 1996, ben ik door de jaren heen blijven evolueren als therapeut en coach. Mijn fascinatie voor fasciatherapie begon al tijdens mijn afstudeerjaar, waar ik mijn eindwerk aan wijdde. Hoewel ik mijn kennis heb uitgebreid met specialisaties zoals manuele therapie en lymfedrainage, blijft fasciatherapie mijn grote liefde.


Wat mij intrigeert, is de verfijnde connectie tussen lichaam en geest. De impact van stress op ons lichaam manifesteert zich in de fascia. Met zachte bewegingen ondersteunen we het lichaam in zijn zelfherstellend vermogen. Deze benadering gaat verder dan een fysieke behandeling; het is een gesprek met het lichaam, waarbij we leren luisteren, voelen en een diepere connectie maken.


Mijn reis in zelfontdekking leidde me ook naar de yog en de rol van levensstijl. Het besef groeide dat het aanpakken van stress niet beperkt mag blijven tot het fysieke aspect. Een holistische benadering, waarbij voeding, slaap, beweging, zingeving, omgeving en sociale steun worden geïntegreerd, vormt de sleutel tot welzijn.


Mijn benadering gaat verder dan de traditionele therapeutische setting. Het is een samenwerking, een verbinding die ik aanga met mijn patiënten. Samen streven we naar welzijn, wetende dat deze reis niet alleen hoeft te worden afgelegd. Stap voor stap begeleid ik je naar autonomie, waarbij inzichten worden geïntegreerd in het dagelijks leven.


Naast individuele begeleiding bloei ik op in de kracht van de groep. Het begeleiden van groepssessies, workshops en retreats rond stress of levensstijl, en soms de perfecte combinatie van beide, geeft me energie. Mijn werk ademt rust en uitdaging, creativiteit en samenwerking.


Laten we samen op weg gaan naar welzijn, geïnspireerd door de kracht van het lichaam en de verbondenheid tussen lichaam en geest.

0496877207

Ellen Rabaey
bottom of page