
About the Recipe
Heerlijke zachte volle maaltijdsoep

Ingredients
3 grote zoete aardappels
40 gram sjalot
330 gram wortel
3 teentjes knoflook
Een halve duim gember
2 groentebouillon blokjes
200 ml kokosmelk
1 bosje peterselie
40 gram zonnebloempitten
1 limoen
olijfolie
1 liter water
1 el currypoeder
peper
zout
Preparation
1.Maak alle groenten en zoete aardappel schoon en snij in blokjes van 1 cm.
2.Pel de knoflook en de sjalot en schil de gember. Snij zeer fijn
3.Verhit olijfolie in een royale pan op middelhoge temperatuur. Doe hier de zoete aardappel, wortel en sjalotten bij en bak gedurende 4 minuten.
4.Voeg nu de knoflook, de kerriepoeder en gember toe en laat in minuut mee bakken.
5.Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten zacht pruttelen totdat alles goed gaar is.
6.Pureer met behulp van een staafmixer de soep tot een gladde massa. Voeg nu de bouilonblokjes en de kokosmelk toe en breng nogmaals aan de kook.
7.Hak de peterselie fijn en strooi deze samen met de zonnebloempitten over de soep.
8.Breng tenslotte de soep op smaak met het limoensap en voeg eventueel wat vers gemalen peper toe.
SMAKELIJK