Stamppot van pompoen en zuurkool

Prep Time:

30 min

Cook Time:

30 min

Serves:

4

Level:

makkelijk

About the Recipe

Comment van het Vitaflow team : lekkere combinatie van zuur en zoet

Ingredients

1 middelgrote pompoen

3 à 4 middelgrote rode uien

200 gr zuurkool

2 x gerookte tempeh

olijfolie

sojasaus

tijm

rozemarijn

1 stukje verse gember

zout/peper

Preparation

  • meng 5 el olijfolie en 5 el sojasaus en de tijm

  • meng dit goed met de fijngesneden tempeh en laat een halfuurtje marineren

  • schil de rode uien en snij ze in dunne slierten

  • was de pompoen, snij hem in kleine stukjes

  • laat de zuurkool uitlekken

  • schil de verse gember en hak hem zeer fijn

  • fruit de gember in olijfolie in de pan

  • voeg ui en rozemarijn toe en bak tot ze glazig zijn

  • voeg pompoen, zuurkool en een grondje water toe

  • laat dit 30 min op een zacht vuurtje gaar worden

  • als de pompoen gaar is, roer dan alles door elkaar tot een stamppot, voeg peper en zout toe

  • bak de gemarineerde tempehblokjes krokant langs alle zijden

  • serveer de stamppot op het bord en werk af met de gerookte tempeh-tijm blokjes