top of page

Ovenschotel met spitskool en zoete aardappel

Prep Time:

30 min

Cook Time:

30 min

Serves:

4

Level:

Makkelijk

About the Recipe

Smeuige ovenschotel van spitskool met zoete aardappel

Ingredients

1 spitskool

1 kg zoete aardappel

200 gr feta

2 teentjes look (fijn gehakt)

2 bouillonblokjes of bouillonpoeder 

Preparation

Snij de spitskool fijn en stoof in olijfolie met de gehakte look. Voeg een bouillonblokje toe

Schil de aardappelen en kook ze in water met een bouillonblokje. Als ze gaar zijn, giet je ze af (behoud wat van het kookwater). Pureer met een stamper en zorg dat de puree smeuig is, indien nodig voeg je wat van het kookwater toe.

Neem een ovenschotel. Eerst schep je de spitskool op en daarna schep je de puree op.

Snij de feta in blokjes en schik ze op de puree.

Zet in een oven van 180 gr voor 30 min

bottom of page