top of page

Mexicaans Kapsalon

Prep Time:

60 min

Cook Time:

Serves:

4

Level:

About the Recipe

Ingredients

  • 900 gr zoete aardappel

  • mexicaanse kruiden

  • 300 gr zwarte bonen

  • 300 gr mais

  • 2 avocado's

  • 1 rode ui

  • 1 rode peper

  • 1 lookteentje

  • 2 limoenen

  • 4 tomaten

  • 100gr geraspte cheddar

  • olijfolie

  • balsamico-azijn

  • perper en zout

  • 100gr zure room

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 200gr. Schil de zoete aardappel en maak er frietjes van. Meng ze in een kom met wat olijfolie en mexicaanse kruiden en peper en zout. Bak 30min in de oven of tot ze goudbruin zijn.

  • giet de zwarte bonen af en meng ze met mexicaanse kruiden, olijfolie en peper en zout. Verdeel de laatste 5 min de bonen over de frietjes.

  • giet de mais af en verhit ze in een pan voor 2-3 min.

  • Prak de avocado en voeg er de versnipperde ui, peper en lookteentje aan toe en 1/3 van de koriander. meng er ook limoensap bij en wat olijfolie bij.

  • Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg er een derde van de koriander, de olijfolie en balsamico-azijn aan toe. breng op smaak met peper en zout.

  • meng de maiskorrels met de zwarte bonen en zoete aardappel en strooi er de cheddar over. Zet nog 3-5 min in de oven.

  • Verdeel de bonen en zoete-aardappelfrieten met cheddar over de borden. Serveer met guacamole, tomatensalsa en zure room. Garneer met de overige koriander en limoenpartjes.

bottom of page