top of page

YOGA als THERAPIE

Ellen Rabaey is kinesitherapeut, fasciatherapeut en yogadocente. Ze combineert deze

drie disciplines om toegepaste bewegingstherapie op maat te geven. 

Ellen volgde haar yogaopleiding bij Alberto Paganini in de Prana Yoga Flow.

 
WAT?

De gegeven yoga is een combinatie met de fasciatherapie en oefeningen uit de kinesitherapie.

HET DOEL

Iedereen in beweging! Yoga wordt aangepast op jouw maat, dus zelfs al heb je bewegingsbeperkingen, yoga lukt voor jou ook!

Bewegingstherapie kan erg nuttig zijn bij een waaier aan verschijnselen zoals

  • Rugklachten

  • Hyperventilatie

  • Fibromyalgie

  • Pre- en postnatale

  • Burn-out en depressie

  • Slaapstoornissen

  • Overspannen zijn

  • Psychosomatische klachten

 

In eerste instantie brengen yoga oefeningen meer balans en beweging in het lichaam. Verkorte en verzwakte spieren worden verlengd en gewrichten worden opnieuw soepeler. De oefeningen worden gekozen in functie van de problematiek van de patiënt, waardoor deze opnieuw meer voeling krijgt met het eigen lichaam en stilaan meer ontspant. Dankzij de aangeleerde oefeningen leert de patiënt bewust tot ontspanning te komen.

De yoga oefeningen hebben vooreerst een fysiek effect, met name op spieren, gewrichten, verruiming van de ademhaling etc. Maar naarmate men verder oefent breidt het effect van de oefeningen zich uit naar een dieper niveau en verbetert de gemoedsrust en het algemeen gevoel van welzijn. Met name ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol. Na enkele sessies ervaren patiënten de mentale voordelen van yoga zoals bijvoorbeeld een vergrote weerbaarheid, verruimde mentale stabiliteit en toegenomen vitaliteit. Tijdens de yoga werk je actief mee je lichaam beter te leren kennen.
 

VOOR WIE?

De yoga is bedoeld voor iedereen die iets met zijn gezondheid of welzijn wil doen.


We werken met yogahoudingen, ademhalings- en ontspanningstechnieken. De yoga wordt altijd
afgestemd op jouw situatie en jouw klacht of aandoening. Het kan als verlengde gebruikt worden voor de manuele behandeling van de fasciatherapie.

 

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

In de les doen we liggende, zittende en staande oefeningen. We werken aan aspecten als lenigheid, evenwicht en kracht, maar ook aan concentratie en gemoedsrust. De oefeningen zijn vrij eenvoudig en worden aangepast aan de mogelijkheden van de individuele patiënt. We werken met kleine groepjes van een vijftal personen.

bottom of page