
Seizoensgroenten
ven. 08 nov.
|Koksijde
Je darmen hebben vezels en diversiteit nodig. Hoe zetten we meer verschillende seizoensgebonden groenten op tafel?


Heure et lieu
08 nov. 2024, 17:30 – 21:30
Koksijde, Zeelaan 66, 8670 Koksijde, België
Invités
À propos de l'événement
In deze workshop staat het koken met seizoensgroenten centraal. Ellen begint met een voordracht waarin ze het belang van seizoensgebonden eten en de voordelen van een kleurrijk en divers groenteassortiment bespreekt. Je leert waarom het eten van de regenboog, met een verscheidenheid aan groenten, essentieel is voor een gebalanceerd dieet.
Ellen zal ingaan op:
Het belang van seizoensgroenten: Waarom seizoensgebonden eten beter is voor jou en het milieu.
Diversiteit op je bord: Hoe verschillende groenten bijdragen aan een gezonde voeding.
Na de voordracht gaan we de keuken in om heerlijke gerechten te bereiden met seizoensgroenten. We leren ook hoe we groenten kunnen fermenteren voor extra smaak en voedingswaarde.
Programma: