Detox-yoga weekend aan zee

Eventjes wat tijd voor jezelf nodig na een drukke zomervakantie?

Zin om energiek en zuiver de herfst in te zetten?

 

Dan is het detox-yoga weekend echt iets voor jou...

In het weekend is de yoga gericht op zuivering (van lichaam en geest), het eten is gezond en zuiverend, de behandelingen zijn zuiverend... in alle rust en ontspanning. Het weekend is jouw tijd… je bent vrij om niet aan meditaties of sessies deel te nemen.

LOCATIE

Koksijde

YOGA

Het weekend is geschikt voor de beginnende en gevorderde yogi. Er is geen voorkennis nodig. 

Ellen Rabaey is kinesitherapeut en fasciatherapeut. Ze heeft haar praktijk in Koksijde waar ze full-time patiënten behandelt. Haar interessepunt is psycho-somatiek. Dit doet ze al sinds 1996.

Na jaren patiënten op de tafel te hebben behandeld, was er nood aan iets meer. Iets verruimend. De patiënt kan meer betrokken zijn in zijn herstel- of groeiproces. Dit vond ze in de yoga : de verplaatsing vanop de tafel naar de mat (of de stoel). Yoga is zo helend, zo waardevol, zo ruim… Yoga is niet enkel de pose, yoga is zoveel meer.

Sinds 2005 geïntrigeerd door de yoga, sinds 2013 de teacher training gevolgd bij Alberto Paganini, de prana yoga flow. Maar de bijscholingen zijn een never-ending story.

Ellen begeleidt je heel graag door de yoga. Met als doel jezelf te ontdekken, te leren kennen om dan meer verbinding te kunnen maken met jou als persoon, wat beter voor jezelf te kunnen zorgen. Om dan de verbinding naar buiten te maken, de ander, je omgeving, je gezin, je werk,… om dan beter te zorgen voor de omgeving, zonder jezelf te verliezen.

HEALTHY FOOD​

Geniet mee van de zuiverende en vegetarische maaltijden die op een fijne, smaakvolle manier klaargemaakt worden. Heb je een allergie, dan zorgen wij met alle liefde ervoor dat jouw maaltijd net zo lekker smaakt.

 

FASCIATHERAPIE

Fasciatherapie is een zachte diepgaande manuele therapie. De kracht van de therapie zit hem in zijn zachtheid.

Het doel is de verschillende ritmes van het lichaam herstellen. De fasciatherapeut zal onderzoeken wat er in onevenwicht is en dit door de handgreep aan te passen, herstellen. De verstoring kan op fysiek, psychisch, biochemisch en op energetisch niveau zijn. Deze therapie werkt heel zuiverend op lichaam en geest. De behandeling is heel ondersteunend tijdens het zuiveringsproces. Deze behandelingen moeten op voorhand worden bijgeboekt en zijn apart te betalen (50 euro) tijdens het weekend.

Sarah Schellekens is kinesitherapeut en fasciatherapeut. Ze heeft haar zelfstandig praktijk in Mullem. Al 20 jaar behandelt ze met veel zachtheid en liefde. Ze luistert  naar wat de patiënt haar vertelt, maar vooral naar wat zijn lichaam uitdrukt. Ze brengt je immobiele zones terug in beweging door middel van kleine drukkingen, al dan niet diep. Op die manier kan ze het lichaam in de diepte raken. De behandelingen tijdens het weekend zullen zich richten op het losmaken van deze spanningen, die fysiek maar ook psycho-emotioneel kunnen zijn. Zodat het zuiveringsproces dieper kan inwerken. De kracht van de therapie ligt dus in de zachtheid van de behandeling en de gevoeligheid van de therapeut! En daar is Sarah een absolute topper in. Geniet van haar handen tijdens het weekend.

PRAKTISCH

Algemeen

 • Het weekend duurt van de vrijdag 16u tot zondag 16u

 • Er kunnen minimaal 6 en maximaal 12 mensen deelnemen aan het yogaweekend

 • Zowel mannen als vrouwen

 • Doe loszittende kledij aan

 • Rust en ruimte dienen in acht genomen te worden om loslaten mogelijk te maken. Geniet ervan !

 • We komen toe met opgemaakte bedden.

 • Breng zelf je yogamat mee en/of kunnen of laat me op voorhand weten als je er geen hebt

 • De fasciatherapie dien je op voorhand te boeken (€50)

Kosten en inschrijven

295 euro extern, 465 euro met overnachting

Reserveer door een mail te sturen naar vitaflow@telenet.be en daarbij je eventuele dieetwensen door te geven.

Bij inschrijving wordt een voorschot van €170 (extern) of €300 (met overnachting) gevraagd. Het resterende bedrag wordt 8 weken voor aanvang betaald. Het voorschot wordt gestort op rekeningnummer BE69 9731 7977 4578.

 • Gratis annuleren 01/08/2020, indien je erna annuleert moeten we helaas 50% van het bedrag vragen

 • Maaltijden en yoga workshops inbegrepen

 • Niet inbegrepen: vervoer, reisverzekering en annulatieverzekering.